Stadig den bedste´Hood film

5.0
Boyz´n the hood er nok den bedste film indenfor sin genre og det bedste der er sket indenfor "black cinema" i lang tid. Selvom vi får det hele leveret råt og uforsødet, så er den dog ikke lige så kompromisløs som "Menace II Society" af Hughes brødrene. Historien er til gengæld bedre.

Filmen er gribende og velspillet. Hvilket man måske ikke havde forventet, da dette er Cuba Gooding Jr.´s første ledende rolle i en film og Ice Cube´s debut på det store lærred. De gør det faktisk godt begge to. Derudover er Larry Fishburne rigtig god som Cuba´s far.

Efter denne debut forventede man det helt store fra John Singleton. Desværre er det sidenhen gået langsomt ned af bakke. Hans næste film med Janet Jackson og 2PAC i hovedrollerne, "Poetic Justice" var da ganske sød, men havde ikke den samme dybde, som Boy´z n the Hood.

Derefter kom "Higher Learning" som virkelig var en rodet omgang. Man skulle tro Singleton ville prøve at lege Robert Altman med et stort persongalleri. Det forvirrede dog mere end det gavnede og man kom aldrig rigtig ind på livet af nogle af personerne. Flere roller som f.eks. Busta Rhyme´s og Michael Rapaport´s var direkte belastende og utroværdige.

Med sin næste film "Rosewood" valgte Singleton at prøve kræfter med et stykke af USA´s mindre glamourøse historie. Historien ville måske have holdt et stykke af vejen, men der går for meget Cowboy i den, når Ving Rhams kommer galloperende på sin hest. Det blev derfor en blanding af en seriøs film om et stykke historie, som endte med lynchingen af adskillige sorte mænd og Shaft, som klarer ærterne. Ligesom "Pearl Harbor" kom til at blive blandet sammen med "Top Gun".

Efter denne skuffelse erkendte Singleton åbenlyst, at han ikke havde succes med at lave de film han virkelig brændte for, i det "hvide" Hollywood og derfor indeimellem ville sælge ud og laver kommercielle "sikre" succeser, så han på den måde selv kunne komme til finansiere de projekter han brændte for, hvis ingen andre gad.

Resultatet var "Shaft" med Samuel L. Jackson i den værste rolle, han længe er set i. Filmen er en hån mod den originale og indeholder nogle aldeles malplacerede scener og replikker.

Derudover har han instrueret forsættelsen til "the Fast & the furious" nemlig 2 fast 2 furious, som intet har at byde på, medmindre man kan lide at se på babes og fede biler i halvanden time.

Indimellem Shaft og 2fast2furious har Singleton lavet en af de film som han mere brænder for, nemlig "Baby boy", som går mere tilbage til stilen fra "Boyz´n the hood". Selvom historien ikke får en til at rejse sig op af sædet, så er den da i det mindste nogenlunde seværdig og ikke direkte ulidelig at se på, som hans andre film på det seneste. Dog er det igen svært at tage Snoop Dogg alvorligt som gangster, når manden ligner en 19kg´s "stoned" tændstik. Som "Sporty Thievez" så rigtigt udtrykker det: "There should be a law against being a millionaire and be so thin".
Iøvrigt medvirker Tyrese også i denne Singleton film, som han gør det i 2fast2furious.

Man fatter ikke hvor manden der gav os Boy´z n the hood er blevet af, men man håber stadig, at han snart vender tilbage og holder op med at have så meget selvmedlidenhed.
Boyz in the Hood