Har Dannet Skole

6.0
Officer (Marvin) får til opgave at samle tolv livstids eller dødsdømte soldater, som sidder inde fra alt lige fra voldtægt til mord, til at udføre en nærmest umulig opgave, om at trænge ind i det besatte Europa til en tysk fæstning, hvor en masse tyske officerer er samlet til fest og så myrde dem. Belønningen er deres frihed, hvis de overlever.

Klassisk krigsfilm med en stjernerække af skuespillere og gode præstationer. Marvin er veloplagt i hovedrollen, men der bydes også på flotte præstationer af Cassavettes, Bronson og andre i denne klassefilm, hvis gode historie og opbygning har dannet skole for mange film siden hen.

Der er heller ikke sparet på action og spænding, selv om denne film tilhører en type hvor man giver sig tid til at opbygge personerne, stemningen, klimaks og derfor ikke jager af sted. Så hele den første halvdel af denne lange film (næsten 2½ timer) handler om sammensætningen af gruppen, træningen og øvelser, men tro ikke at det af den grund er kedeligt, det er det ikke, det er både morsomt, medrivende og underholdende.

Flot filmarbejde over hele linien. Hører til blandt mine all-time favoritter.

Efterfølges af Tv-filmen “The Dirty Dozen: The Next Mission”.
Det beskidte dusin