Luc Besson´s bedste

6.0
Dette er efter min mening den franske mesterinstruktørs bedste.

Samspillet mellem Jean Reno og Natalie Porter er rigtig godt og selvom Gary Oldman ligger liiiige på grænsen til at overspille indimellem, så klarer han alligevel frisag og ses i en af sine mest om ikke bedste, så ihverfald mest mindeværdige roller.

Filmen er barsk og rørende og selvom de snakker Engelsk og filmen foregår i USA, så har den Besson´s franske touch. Den er ikke lige så sødsuppe, som hvis det havde været en Amerikansk instruktør.

Dog skal det nævnes, at den åbenbart har været for Fransk og kompromisløs til Hollywood, da der er cuttet nogle scener ud, som giver filmen en ny dimension.

Der lurer hele tiden under overfladen nogle seksuelle men uskyldige undertoner pga. Portman´s fascination af Reno. En scene hvor Portman kravler op i sengen til Reno, ville dog have været at gå for langt. Også selv om han afviser hende, og derfor er den cuttet ud.

Ligesom scenen hvor Reno tager Portman med ud på et "job" og får hende til at øve sig på et "mål". (Dog ikke med en rigtig pistol).

Hvis man vil have scener som disse med, er man derfor nødt til at få fat på Director´s cut, som kun er udgivet på video herhjemme.

Derudover bør brugen af Sting´s "the Shape of my heart" fremhæves. Nummeret, som sidenhen er blevet samplet til Nas "the Message", fungerer rigtig godt til denne film.

En fantastisk film, som var en af dem, som var med til at gøre perioden 1993-1996 til en af de bedste perioder for film i nyere tid.
Léon