Stikker en dybt i hjertet

6.0
Efter at have set denne film var den følelse jeg sad med følelsen af magtesløshed. Dette er den krigsfilm, der har rørt mig mest. Den er så barsk, tragisk og kompromisløs, at man ikke kan lade være med at fælde adskillige tårer.

Jeg så den dengang den lige var kommet på video og var ærlig talt chokeret over, at denne film ikke havde gjort mere væsen af sig end den havde. Den har ikke store slag og andre effekter, som er med til at gøre de store krigsfilm fra Hollywood effektive. Den er derimod et studie i mennesket på godt og ondt.

Fantastisk film om en mand i krig, som samtidig kæmper med sig selv og sin fortid. Ingen sødsuppe her. Ingen helte der kommer og redder dagen. Vi får det hele (for) tæt ind på livet. Råt og uforsødet uden at være dømmende.
Krig er frygteligt. Aldrig har man været mere sikker i sin sag, som efter denne film. En film som har rørt mig mere end nogen anden film de sidste 10 år.

Dennis Quaid er helt perfekt i denne rolle. Man fatter ikke hvad der skete med hans karriere, efter han med hastige skridt var på vej til at blive en af de helt store i Hollywood i starten af 90érne. Måske skulle han ikke have giftet sig med Meg Ryan (Griner).

Folkemusikken i denne film er sørgmodig og passer helt perfekt til filmen. Når jeg hører temaet(lyder som en klagesang), som også bliver brugt i traileren, så bringer det billederne fra filmen frem i mit hoved og får det til at løbe koldt ned af ryggen på mig.

PS: Har nu efterfølgende læst alle jeres anmeldelser herinde på denne film og vil sige til jer alle, at efter min ydmyge mening, er de for det første allesammen rigtig gode og det er altid rart at se, at der er andre, som har fået lige så meget ud af denne (oversete) film som jeg selv. Tak til jer allesammen for nogle gode anmeldelser og lad jeres anmeldelser være en opfordring til folk, som ikke har set denne film om at få fingeren ud.
Savior