...And justice for all

6.0
Gennem mere end 20 år har heavymetal-bandet Metallica bestået som et af de mest banebrydende bands inden for rockgenren. Deres kompromisløse albums, skærende guitarriffs og 'økologiske' musik har fanget millioner af fans. Men succesen var sværere end som så at balancere med for medlemmerne.

Den dominerende forsanger James Hetfield kom ud i en alvorlig krise sidst i 90'erne, og det er netop détte som "Some kind of Monster" skrildrer så skærende og flot. Vi introduceres for hans problematiske alkoholforbrug, hvilket altid har været et af kendetegnene ved bandet. De blev kaldt "Alcoholica" grundet deres massive vodka-forbrug, men netop som indspillingerne til deres nyeste album St.Anger gik i gang, sagde James Hetfield for alvor stop. Hans traumatiske adfærd, humørsvingninger og problematiske forhold til resten af bandet på daværende tidspunkt, resulterede i alkoholafvænning.

Resten af bandet stod panisk tilbage med ét stort spørgsmålstegn; hvad skal der nu ske?

Tidens p.t. bedste dokumentar-instruktører Bruce Sinofsky og Joe Berlinger som i mange år har været tætte samarbejdspartnere, leverer her deres formentlig bedste dokumentarfilm. De formår uden at få sig selv i centrum, at fortælle om bandets mægtige problemer uden brug af manipulation, dårlige klipning eller kedelige kameraføringer. Det er benhårdt, interessant og underholdende for alle - også folk som ikke kender til Metallica.

Uden tvivl en af de bedste dokumentarfilm jeg har set i mange år.
Metallica: Some Kind of Monster