Anderledes Spike

5.0
"Summer of Sam" tager os denne gang ind i et anderledes miljø end vi er vant til at se fra Spike.

Til trods for filmens titel, så omhandler filmen meget lidt seriemorderen "Son of Sam". Den beskriver mere hændelserne i en lille gruppe menneskers liv, mens mordene stod på.

Spike leverer som sædvanlig et ordentligt persongalleri og selv om filmen er lidt anderledes, så har den stadig hans "touch".

Netop fordi den er lidt anderledes og Spike denne gang forbliver mere neutral i sin holdning, så synes jeg faktisk, at det er en af hans bedre.

John Leguizamo er næsten altid en oplevelse og hvis man kun har set ham i roller, hvor han skal spille den smarte rapkæftede fyr, så bør man tjekke "Hangin´with the homeboys" som vist nok kom til at hedde "En vild bytur". Der ser man en meget dæmpet og underdanig Leguizamo.

I de to kvindelige biroller ses dejlig naturlige Jennifer Esposito fra "Spin city" og Tarantino´s gamle Oscarvindende flamme "Mira Sorvino".

Den der bør fremhæves mest, er Oscarvinderen for "Pianisten" Adrien Brody. Han gør det rigtig godt i rollen som fyren der er fanget i det miljø, som han er vokset op i. Efter præstationer som denne og hans præstation i "Den tynde røde linie", så vidste man jo næsten, hvor det bar hen af.
Summer Of Sam