Paint it black

4.0
Underholdende og anderledes film. En blanding af "the Firm" og "Rosemary´s baby" men uden babyen (*GG*)

Det forbløffede mig, da jeg kom ud af biografens mørke, hørte folk sige, at de var overraskede over, at filmen var overnaturlig. Hvad andet kan man forvente af en film med titlen "Djævlens advokat"?

Taylor Hackford har igennem tiden givet os nogle solide kærlighedsdramaer som "Officer og Gentleman" og "Against all odds". Hans bedste film til dato er efter min mening dog "Blodets brødre (Blood in, Blood out)". Som til trods for svingende skuespil præstationer og ligheden med "American Me (En barsk verden)", er utrolig mindeværdig.

Al Pacino som sædvanlig i en rolle, som gør ham overlegen overfor sine kolleger og Keanu Reeves som hotshot advokat. Det er ok, men selv om jeg er blevet underholdt af flere af de film Keanu har medvirket i, så står han til dags dato for mig som en af de dårligste og mest bøvede skuespillere. der er kommet ud af Hollywood i mange år. Selv når han medvirker i noget af Shakespeare sidder man bare og venter på, at han rokker hovedet fra den ene sidde til den anden og siger "Hey dude!". Slutscenen i den ellers udmærkede "Point Break", hvor Keanu siger "Vaya con dios" til Swayze, giver mig stadig gåsehud, fordi det er så pinligt. Det ligner en scene, som de har måttet tage om flere gange, fordi ordene har haft svært ved at komme ud af hans mund.
Der er lidt Arnold over ham. De er begge dårlige skuespillere, som har medvirket i nogle til tider rigtig underholdende film. Forskellen er bare, at Keanu også har medvirket i film som: "Farlige Forbindelser", "Stort ståhej for ingenting" og "Dracula" og det er det som forbløffer mig. Det er jo som at sætte Ozzie Osbourne ind i "Titanic".

I de to mest fremtrædende biroller ses Oscarvindende Charlize Theron (for "Monster") og vores egen danske Connie Nielsen, som må se sig nødsaget til at vise lidt "hud" i denn her.

Derudover finder man aflutningsvis også Rolling Stone´s (efter min mening) bedste nummer "Paint it black", som også har optrådt i adskillige "Vietnam" film, som f.eks. "Full Metal Jacket".
Djævelens advokat