Spændingen holder

5.0
Denne film føltes lidt langtrukken, da jeg så den i biffen første gang, men efter jeg genså den på video, var det en anden historie.

En skræmmende historie. Bl.a. fordi at den skulle være sand. Men filmen indeholder samtidig nogle utrolig flotte billeder og i det store hele må det siges, at være en af Stephen Hopkins mest vellykkede film. (Hopkins der fik sin debut med at instruere Freddy Krueger i "A nightmare on Elm Street 5: the Dream Child" og sidenhen i underholdningens navn har leveret film som "Predator 2", "Judgment night" (med Emilio Estevez, Denis Leary og Cuba Gooding Jr.) og den lidt undervurderede "Sidste nedtælling" med Jeff Bridges & Tommy Lee Jones.

Denne film er flot underholdning og selvom Michael Douglas står først på plakaten, så er det Val Kilmer der klart har hovedrollen, mens Douglas kun er med i en tredjedel af filmen (Hvem sagde stjernenykker? Mit navn SKAL stå først!).

Faktisk ødelægger Michael Douglas lidt filmen for mig, for da han endelig dukker op, havde man næsten glemt, at han var med i denne film og jeg ved ikke, om det er derfor at han skal præsenteres som en storvildtjægernes Rambo, men han virker som et levn fra 80érne. Især når han danser hoppende rundt sammen med de indfødte. Kom nu! Det ser sgu for latterligt og utroværdigt ud.

Til Scope: En af (efter min mening) Kilmer´s bedste film kan man ikke anmelde herinde, nemlig Michael Apted´s "Thunderheart". Håber i kunne tilføje den på et tidspunkt, for det er en suveræn film.
The Ghost and the Darkness