En Perle Fra Dybet

6.0
Det er SPECIAL EDITION udgaven jeg her forholder mig (mest) til af denne fantastiske film.

En atomubåd forliser på randen af en afgrund, og en undersøisk boreplatform bedes om hjælp. Men dybet rummer på en hemmelighed.

Cameron’s undervurderede mesterværk, her i den version den skulle og burde have været vist i fra starten, i stedet for den skamklippede første version, altså den oprindelige biografudgave, hvor det var alt for tydeligt at der ligesom manglede et eller andet, der skulle give mening i en større sammenhæng. Den første version var dog stadig, indrømmer jeg, så god, at jeg i sin tid gav den maksimum antal stjerner, og derfor næsten var nød til at opfinde en ny skala for filmbedømmelse, da jeg så denne her udgave, som ærligt talt er bedre, har et bedre flow og sætter handlingen i et nyt og bedre lys.

Men ellers er det her en åndedrætsfremkaldende og vildt spændende sci-fic og actionfilm, med monstrøse effekter, smukke billeder (af danske Mikael Salomon) og en medrivende vidunderlig handling med et sympatisk budskab, og en farlig advarsel til menneskeheden.

Den ofte elskværdige Harris er en rigtigt godt valg til hovedrollen, han giver den troværdighed, menneskelighed og stor styrke.

Jeg har hørt flere der har sagt, at filmens "overnaturlige" slutning ødelægger mere end den gavner, men dem om det. Jeg havde og har stadig en helt igennem fantastisk oplevelse, der er ud over det sædvanlige og lidt til.

Denne her version er næsten 30 minutter længere end den oprindelige, men den er ikke et eneste minut for lang, jeg kan kun anbefale den på det stærkeste. Hører til blandt mine all-time favoritter.
Dybet