Den holder ikke...

2.0
Advarsel: Spoilers.


Havde ingen rigtige forventninger til denne film. Bare en af de slags der forekommer som forholdsvis anonyme, og som bare skal ses fordi den kommer i fjerneren.


Men hvor om alting er, så var jeg en anelse negativ efter filmen sluttede, for som overskriften siger: Den holder ikke. Hvorfor opsøger Martin ikke nogle af Aarons kordrenge kollegaer? Det virker fuldstændigt tåbeligt at han ikke går ind i biskoppens hus, leder efter en evt. adressebog, og derefter undersøger hver af eleverne. Specielt da Aarons kammerat Alex, knalder ind i Matins kollega Tommy, og der stadigvæk intet sker, virker filmen noget tynd. Som om at instruktøren ikke har fået det hele med, og ikke ville tage konsekvensen af at få en længere film.


En anden ting der irreterede mig grænseløst, var Dommer Miriam måde at være på, plus hendes forskelbehandling. F.eks. i slutscenerne i retten, hvor Miriam er konstant efter Martin, og siger at han "overskrider grænsen" pga. at han spørger til ting der egentlig er relevante nok, men ikke direkte forbinder sig til sagen. Men da den kvindelige advokat Janet skal afhøre Aaron, kører hun så vildt og arrigt på ham uden at dommerne gør noget, at jeg tænkte: Det her er for langt ude.


Som sidst i dette indlæg, vil jeg lige indskyde min mening om hvor forudsigelig filmen egentlig er. Efter mordet på biskoppen, var min første tanke: pædofili? Det kunne så kun bevises på tre måder: Nr. 1: Martin kunne opsøge en kordreng (hvilket han ikke gør) og vedkommende kunne så stå frem og fortælle om episoderne. Nr. 2: Aaron bryder en dag sammen, og fortæller det hele. Nr. 3: Eventuelle beviser kunne dukke op, f.eks. billeder, videofilm m.m. Må indrømme at jeg ikke havde gættet hvilken af de tre muligheder det blev, men det kom ikke som nogen overraskelse at det blev en af de tre.


Så alt i alt, så er dette en af de meget få og til en hvis grænse udspekulerede film, hvor jeg havde gættet næsten hele møget efter 30-40 min. Plottet var da meget godt fundet på, men genialt? Ikke efter min mening...