Rørende og velspillet

5.0
Normalt er jeg ikke meget for disse amerikanske udgaver af franske film, da jeg ikke mener at de er nødvendige. Amerikanerne må sgu bare lære at læse undertekster.

Denne film er dog for mit vedkommende nok den bedste af disse remakes. Måske fordi jeg rigtig godt kan lide Vince Vaughn. Måske fordi Joaquin Phoenix leverer en gribende præstation. Jeg ved det ikke, men filmen rørte mig ihvertfald, da jeg i sin tid så den i New York. Ham jeg så den sammen med, havde en ganske anden oplevelse af filmen, men han havde også set traileren og forventet en fængselsfilm i stil med "Midnight Express". Det er det ikke og filmen forgår for det meste i New York. Sjovt nok var de fleste scener filmet på steder, som vi gik forbi dagligt, men det fik vi nok mere sjov ud af end New Yorkerne, da de jo må være vant til det.

Vince Vaughn leverer en rigtig flot præstation og Anne Heche gør det da også godt. Der har bare været et eller andet ved hende, som jeg ikke kunne lide. Har bare aldrig kunnet sætte en finger på det. Måske har jeg bare kunnet fornemme, at hun ikke var fra denne planet. Hvilket hun jo selv har indrømmet i et talkshow. Mon ikke hun er færdig i Hollywood? Medmindre hun har billeder fra sin planet.

Joaquin Phoenix gør det fremragende i scenerne fra Malaysia og jeg synes, at han havde fortjent en Oscar nominering for bedste mandlige bi-rolle det år.

Instruktøren er Joseph Ruben som mest har været kendt for sine ganske underholdende thrillere som "I seng med fjenden" med Julia Roberts og den rigtig undeholdende "Den gode søn" med Macaulay Culkin og Elijah "Frodo" Wood. (En forfriskende oplevelse hvis man ligesom jeg på det tidspunkt var træt af at se Culkin i de sædvanlige børneroller. Her er han et lille svin).

Filmen giver (ligesom den franske) stof til eftertanke og stiller spørgsmålet: "Hvor langt ville du gå og hvor meget ville du ofre i forsøget på at redde en ven eller god bekendt?"
For venskabs skyld