Larger Than Life!

5.0
En ny istid er på vej. Og den er uundgåelig. Nu handler det blot om at redde så mange mennesker som man kan.

En af de absolut bedre katastrofefilm fra Hollywood. "The Day After Tomorrow" er bragende urealistisk film, men til gengæld imponerende flot lavet. Det er måske filmhistoriens flotteste og smukkeste katastrofefilm, noget af det bedste der er set på film. Der bydes på en nogenlunde god underholdning, røvfede effekter og filmen er rapt klippet sammen så man mister pusten. Lydsiden er bragende god. En større biografoplevelse fås det ikke efter min mening, den SKAL ses i biffen, hvis man vil opleve det store sus i maven.

Jeg vil ikke kalde filmen for en ganske ordinær og klichefyldt katastrofefilm. Filmen har slet ikke de såkaldte sentimentale afskedsscener som vi så ofte ser før i denne genre, men vi har stadig en lille kærlighedshistorie og heldigvis fylder den næsten ikke noget. Som sagt så er filmen nogenlunde underholdende og indimellem rigtig spændende og seværdig. Andre gange kan man kede sig en anelse, men heldigvis aldrig for alvor. Filmens klimaks er alt for kort, der sker ikke så meget efter katastrofen, man føler at instruktøren svigter os og bare vil afslutte denne gode filmoplevelse så hurtigt som muligt. Men der er en scene i slutningen, jeg specielt var glad for. Det er den scene, hvor den amerikanske præsident takker andre lande for at have hjulpet den amerikanske befolkning under flugten. Det er ikke tit man ser amerikanerne takke andre lande.

Hvis man sammenligner filmen med hittet "Armageddon", så er denne mindst ligeså flot på det tekniske område. "The Day after tomorrow" er en anelse mere seriøs, men den er til gengæld blottet for humor, som "Armageddon" ellers lagde stor vægt på. Tyske Roland Emmerich laver nok de bedste katastrofefilm, men hans bedste film er efter min mening ”Universal Soldier”.

Skuespillet er fint, alle parter gør det godt og ingen falder igennem.

Filmens indledning er så flot lavet, hvor kameraet kører os igennem de flotte landskaber. Filmen er fyldt med flotte billeder.
The Day After Tomorrow