Mesterværk

6.0
De Niro leverer et skræmmende portræt af en mand, som er træt af det hele.
Han spiller en følelsesmæssigt afstumpet fyr ved navn Travis Bickle, som er taxi chauffør i New York og derfor dagligt er vidne til det "affald" (som han kalder det), der forurener gaderne.

I frustration over ikke at kunne føre et normalt liv selv, beslutter han sig dermed for at gøre noget ved sagen.

Hans mission bliver at få en lille prostitueret pige (spillet af den dengang 12 årige jodie Foster) ud af miljøet. Hvilket ikke bliver helt let, da hendes alfons (Harvey Keitel) ikke har tænkt sig at opgive hende uden videre.

Det geniale ved Taxi Driver er, at den er tidsløs. Man kan se den nårsomhelst og drage paralleller til det storby miljø, som vi kender fra i dag. Selvfølgelig mere i USA end i lille Danmark.

Man forstår (til dels) Travis Bickle´s intentioner og motiv og det der får ham til at blive selvtægtsmand. En slags ensom hævner, hvis eneste mål er retfærdighed.

I travis tilfælde mister han dog kontrollen og begynder at opføre sig mærkværdigt. Han begynder at snakke med sig selv og "øve" sig foran spejlet i en af de mest efterlignede scener i filmhistorien: "Are you talking to me?". En scene hvor De Niro iøvrigt improviserer alle replikkerne.
Derudover får han sig en frisure, som ville gøre enhver punker misundelig, nemlig en Tomahawk.

Michael Douglas rolle i Joel Schumacher´s "Falling down" minder til dels om De Niro´s i den her. Det slår klik for ham og han kommer ud i situationer, som han før havde ignoreret, men som havde irreteret ham og nu lader han dem ikke slippe. Situationer som vi til dels kan relatere til. Ligheden mellem De Niro´s rolle og Douglas´ rolle er, at de begge havde personlige problemer og adfærdsvanskeligheder til at starte med.

Et filmisk mesterværk og De Niro i sin måske bedste rolle (sammen med "Raging Bull").
Med gode præstationer fra Harvey Keitel og Jodie Foster i de mindre roller og i det hele taget en modig film at lave af Martin Scorsese. Det er ikke just denne type film, som Hollywood modtager med åbne arme og slet ikke dengang.
Taxi Driver