Fanget af fortiden!

4.0
"Trapped" er en af den slags film, hvor man får lige nøjagtig hvad man forventer og er man til genren, kan man sagtens vælge at se den uden at forvente en helvedes masse. Jeg fik stort set hvad jeg kom efter, hverken mere eller mindre. Teknisk er filmen flot lavet, især de steder hvor instruktøren nærmest vælger at bruge rystende billeder, hvor kameraet flyver rundt om vores hovedpersoner. Dette er selvfølgelig et godt valg, at instruktøren benytter rystende billeder i en thriller, som giver en vis intensitet, som historien desværre ikke kunne. Historien er set mange gange før og vil sikkert blive set igen og igen. Trods historien er så forudsigelig og ligetil, så har den sine små forklaringsproblemer. Filmen er ikke altid lige logisk og realistisk som den prøver at bilde os ind, især slutningen ødelægges lidt fordi den er hamrende urealistisk.

Jeg kan sige så meget, at der er rigeligt med spænding og selve skuespillet fejler absolut intet. Den smukke Theron spiller fremragende, en af de få kvindelige skuespillere der både ser knaldgodt ud og kan spille skuespil. Kevin Becon gør det som altid fornemt, han er endnu engang tilbage i skurkerollen. Han har bare et skræmmende og psykopatisk look, som klæder ham utroligt godt. Jeg kunne godt lide hans præstation i filmen ”The River Wild”, som er en vidunderlig film. Andre biroller gør det også fint.

Jeg må indrømme, at manuskriptet er klichefyldt og historien er forudsigelig. Men der bydes på en god nervepirrende fortælling, med en enkelt overraskende drejning, ellers får man stort set det man forventer. Filmen kan minde lidt om ”Birthday Girl” med Nicole Kidman i rollen.
Trapped