Fasten your seat belts!

5.0
Hvordan ville man handle, hvis man kunne ændre sin fortid? Ville man handle anderledes eller? Jean Claude Van damme har hovedrollen i denne action/sci-fi film, som byder på en turbo underholdning og faktisk også en veludført teknisk side.

Ulempen kan være, at man hurtigt fornemmer at man har set historien før, og den er selvfølgelig også efterlignet mange gange siden. Men alligevel så synes jeg filmen er en smule tankevækkende og rejser et par spørgsmål om, hvad man kunne gøre, hvis man kunne ændre sin fortid, dog uden at den på nogen måder går helt i dybde med tingene, men vi skal jo også huske på, at denne film er kun interesseret i at underholde os. Men helt indholdsløst er denne film absolut ikke.

Instruktøren mixer glimrende med actiondelen og kærlighedshistorien, som man heldigvis ikke brækker sig over. Van Damme får modtand af den, næsten altid godt spillende Ron Silver mens Van Damme kører som han hidtil har gjort. Denne gang uden de vilde og ekstreme cirkelspark, som er hans varemærke i film.

Filmen viser, at tidrejsen er allerede mulig i året 2004 (så vidt jeg husker). Det er måske lige lovlig for tidligt, da filmen klart giver et billede af noget der kunne foregå i 2050 eller sådan noget. Med alt det fancy udstyr de har i filmen, kunne man have valgt et andet årstal at vise filmen i end ligefrem 2004.

Filmen er fyldt med masse af gode actionscener, hvor instruktøren får lov til at fyre den af på en mesterlig vis. Peter Hyams har god sans for actionfilm.
Timecop