Rå Stil og Søsyge Med Pil Op

4.0
Suspenderet, tidligere undercover politimand (Patric) hentes tilbage til styrken for at undersøge en sag om en dræbt undercover politimand. Som makker får han den døde politimands partner (Liotta).

Fængende og spændende rå thriller, der kan ses som en opdateret udgave af de også rå 70’er krimier og mere til. Den er holdt i en visuel artistisk voldsom og indimellem også ret flot stil, tæt på noget der ligner dokumentarisme, der ikke mindst i starten giver en et indtryk af, at det her er er langt mere dybsindigt, vigtigt og virkelighedstro, end det måske egentlig er, selv om det heller forekommer utroværdigt på nogen måde.

Indimellem tager stilen beklageligvis så meget over og bliver så forceret , at man føler sig lettere søsyg og er tæt på at få en hovedpine, især i begyndelsen. Det bliver bedre i løbet af filmen, eller måske man bare vender sig til det?

Selve plottet der som det skal, har et par okay drejninger, er der måske intet usædvanligt over, men den holder langt hen ad vejen og fortælles så intens, medrivende og godt at man holdes fast lige til slutningen, som dog desværre allerede tidligt i filmen kan forekomme en anelse forudsigelig, men dog viser sig ikke at være det helt så meget som man først tror.

Patric er overraskende god i hovedrollen, men endnu bedre er næsten Liotta, som uanset hvad man synes om, må erkende formår at få hele sin person til at virke usympatisk og skræmmende lige fra første færd, uden at han egentlig behøver gøre meget som underbygger det, og det er på den måde en stærk præstation. Men der spilles generelt fermt med et skær af realisme og en dobbeltsidig menneskelighed om hvor linien mellem godt og ondt, rigtigt og forkert den går.

Instruktør Carnahan, der også har skrevet historien, må for de fleste være ret ukendt endnu, og han har heller ikke stået bag mange film, det her er faktisk kun hans anden som instruktør. Men han udviser en spændende sans for det visuelle og lader til at kunne få skuespillere til vise sig fra deres bedre side. Jeg glæder mig til at se hvad han kan gøre for Tom Cruise og den kommende ”Mission: Impossible 3”, som han er hyret til at instruere.
Narc