©Terror i klasselokalet©

4.0
Temaet i denne film er blevet berørt mange gange før. Dog er det tit blevet brugt til underholdning og med en Hollywood indsprøjtning har vi fået film som "Dangerous mind" og den ganske underholdende "the Principal".

Her får vi det uforsødet og råt og mere realistisk. Selvom mange ville mene, at de ting Samuel L. Jackson gør i denne film, er stærkt overdrevne.
Man kan så spørge sig selv, at hvis elever kan gå amok og skyde skoler i sænk, fordi de har været presset hver eneste dag pga. mobning og overfald, så er det jo ikke utænkeligt, at en lærer kan blive presset lige så meget.

Filmen er meget dyster og Reynolds må have brugt en eller anden form for linse til kameraet for at få den helt rigtige dystre og matte (farvemæssigt) stemning frem. Det er lykkedes.

Filmen er barsk og bringer nogle aktuelle ting på banen. Selvom jeg finder filmen mere realistisk end mange af de andre i samme genre, så må jeg dog give Thomas ret i, at den til tider tager en drejning over til thrillergenren, hvor man sidder og kommer i tvivl om, man er vidne til en af disse "gæt-om-han-gjorde-det" film. Det ødelægger dog ikke filmen fra mig.

Meget af alt det Hollywoodske er taget ud, selvom der er det obligatoriske med, at han tager en enkelt elev under sin vinge. Hun kommer derved til at repræsentere den ene elev, som han gjorde en forskel for og som er et bevis for, at hans arbejde ikke har været helt forgæves.

Selv om mange måske ville betragte denne film som en selvtægt film, så mener jeg, at filmen har mere at byde på end det.

Samuel L. Jackson leverer en stærk præstation i en film af instruktøren Kevin Reynolds. En film som må siges at være atypisk for ham (Reynolds), hvis man kigger på de store blockbuster film, som man er vant til fra hans side: Robin Hood:Prince of thieves, Waterworld og Rapa Nui.
Manuskriptet er skrevet af en lærer.

For mig står denne film som en af de bedste i sin genre, sammen med film som:

"Årgang 1984" (Class of ´84) m.Perry King, Timothy Van Patten og Michael J. Fox

Vis hvad du kan" (Stand and deliver) m.Edward James Olmos og Lou Diamond Philips

"Lean on me" m. Morgan Freeman.
187