Norton's Overbevisende Debut

3.0
Advarsel: Mulige (meget små) spoilers:

Ung mand (Norton) anklages for at have myrdet en præst, og hot-shot advokat (Gere) påtager sig at forsvare ham.

Hæderligt lavet thriller af instruktør Hoblit, for hvem dette blev hans første biograffilm, efter at have arbejdet indenfor Tv i en årrække, og det er er der kommet en stabilt spændende retssagsfilm ud af, uden at den heldigvis foregår alt for meget der.

Handlingen fortælles fint, selv om jeg følte der var et par løse tråde der ikke blev fulgt op på (måske jeg ikke fulgte ordentlig med?). Der skal også sluges et par af de sædvanlige klicheer indenfor denne genre, og retssagen følte jeg lige ensidig nok, hvor Gere selvfølgelig kæmper imod alle odds, men det er ikke blæst ud af propatioer som man ellers før har set i sådanne film (tænk ”A Time To Kill”). Man kunne også nemt sætte spørgsmålstegn til hvorfor Gere’s person ikke vælger en anden måde, at prøve at vinde sagen på, en lægeerklæring kunne have gjort underværker (mere skal ikke siges, da det ødelægger plottet). Men da dette nu er en spændingsfilm, så skal man naturligvis ikke altid bede for meget om realisme.

Slutningen skal være overraskende og det er den måske også, men ikke vildt meget (sikkert fordi jeg har set et par af instruktør Hoblit’s senere film før denne og derfor var forberedt på, at han elsker at sætte historien i et nyt perspektiv med en overraskende drejning til slut). Så uden at røbe for meget, for dem der ikke har set den, så er det altså ikke svært at gætte at Norton’s person prøver at narre dem alle (jeg vil ikke komme nærmere ind på hvordan, for det er meget nemt med et enkelt ord at røbe alt).

Gere er et fint valg til hovedrollen og spiller den overbevisende. Også i de mange større eller mindre roller er filmen fint besat med solide navne. Mest bemærkelsesværdigt er dog Norton, for hvem dette er hans filmdebut, og han viser fra starten hans store talent som skuespiller i en ikke helt nem rolle. Han er hele filmen værd, hvad enten man så køber historien og dens beskrivelser af hans person eller ej, han spiller den troværdigt.

Filmen bevæger sig på kanten af den ene stjerne mere.