Vejen til kedsomheden!

2.0
Vi er atter engang tilbage i retten. Denne gang har vi en stor magtfuld våbenfabrikant, der anklages for at være medansvarlig og dermed også årsagen til massakren på uskyldige mennesker, fordi våben er som bekendt let tilgængelige i USA.

En typisk retssalsthriller med de samme klicher gang på gang. Filmen er uendelig lang, en spilletid lidt over to timer er altså for meget, hvor jeg desværre kedede mig i flere perioder. Filmen fænger bare aldrig, og ligeså snart man nærmer sig slutningen, håber man på filmen vil overraske på en eller anden måde eller fænge, men det sker desværre aldrig. Filmen afsluttes på den sædvanlige Hollywood måde, alle er lykkelige og de onde drenge bliver straffet.

Folk i USA er tilbøjelige til at tro, at deres retssystemer fungerer perfekt, men jeg er ret sikker på, at bag facaden sker der ting og sager vi som seer aldrig får lov til at se på film. Det får vi heller ikke her, selvom filmen prøver at bilde os ind noget andet.

På rollelisten er filmen legendarisk besat, Gene Hackman og Dustin Hoffman. De leverer varen som de skal, det ville også være uacceptabelt hvis de ikke gjorde. De spiller godt på hver deres måde, selvom Hackman overspiller i nogle scener. Cusak er faktisk tæt på at stjæle showet fra de store drenge, han er filmens friske pust.

Jeg kan desværre ikke give mere end 2 stjerner, hvad skal man med en film, når den har kedet mig? Heldigvis skal vi takke dvd’en for, at man kan spole frem når det bliver rigtig kedelig, he he. Det er desværre kun skuespilpræstationer og den stærke rollelisten jeg bedømmer ud fra denne gang, derfor 2 stjerner fra mig.
Juryen