Behind Enemy Lines!

6.0
Marinesoldaten Beckett (Tom Berenger) gør tjenester for regeringen. Denne gang kastes han i Panamas jungle. Hans job er meget enkelt, det er at skyde de medlemmer han får besked på. Han får hjælp af en CIA agent Miller (Billy Zane).

Fortræffelig underholdning med nonstop action og spænding hele vejen igennem. Sniper overholder alt det den lover, den er hvad den giver sig ud for at være, og så kan man jo nyde den for det. Jeg gjorde i hvert fald alle minutterne. Udover filmen har en flot teknisk side med forrygende actionscener og fede effekter, så er miljøet (junglen) så uhyggelig i nogle scener, og generelt elsker jeg sådanne film der foregår i skoven eller junglen, det giver en vis spænding og uhygge, her tænker jeg også på en anden fremragende film, den første ”Predator”.

På listen har vi den oscar nominerede Tom Berenger og hans makker Billy Zane fra blandt andet Titanic. Begge gør det fremragende synes jeg, og selvom det lyder en smule atypisk, at man faktisk kan spille godt i en actionfilm, så gør både Tom og Billy en god indsats. Dog er Toms rolle meget mere interessant og fyldig end Billys. Hans portræt af den nedbrudte og følelseskolde mand, der har dårlig samvittighed over alle de menneskeliv han har taget klæder Tom faktisk meget godt. Han har før medvirket i krigsfilm som Platoon, så han ved bestemt, hvad der skal til for at gøre denne slags roller mere levende.

Selvom historien er ganske simpel, så er den i det mindste velfortalt. Den hænger godt sammen, men indrømmet, der kræves ingen geni for at fortælle denne nemme historie.

Jeg var meget godt underholdt og lidt mere til. ”Sniper” er en af de film man kan se mange mange gange, den er aldrig kedelig. Denne her film kunne man kalde business as usual fra Hollywood, men alligevel har den nogle kvaliteter som andre ikke har. Jeg elsker bare denne film - det er enkelt, men hold kæft hvor er det dog godt.

Efterfølges af den noget tvivlsomme ”Sniper 2”, også med Tom Berenger i hovedrollen.
Snigskytten