EP's Største, Men Ikke Bedste

3.0
Soldat (Presley) vender hjem til Hawaii, efter at have aftjent sin værnepligt i Europa. Hjemme venter kæresten (Blackman) og så hans mor (Lansbury) og far, der genre ser ham overtage familiefirmaet. Men han vil hellere være turistguide og ellers nyde livet.

Tyndbenet men charmerende og lethjertet musikalsk komedie, strikket sammen efter det mønster som Elvis’ maneger, Tom Parker mente var den perfekte formel og pengemaskine (på grund af filmens enorme succes, mens de to forrige film, ”Flaming Star” og ”Wild In The Country”, der var lidt mere seriøse, ikke tjente kassen på samme måde, selv om de hver især var pæne succeser), med massere af piger, pjat og kærlighed og som derfor blev brugt mange gange siden hen og desværre ødelagde, hvad der ellers kunne være blevet af Elvis’ potentiale som skuespiller.

Elvis gør det dog fint, ser rasende godt ud og man ser tydeligt at han endnu ikke er kørt helt træt i disse film og deres musikalske indslag.

Der er mange sange med, nogle ganske gode og andre mindre gode, men næsten alle i Hawaii stil og det kan måske forekomme lidt kitsch’et. Men vi får til gengæld en af Elvis’ bedste og mest romantiske numre, millionhittet “Can’t Help Falling In Love” som desværre bruges helt forkert i filmen og derfor ikke virker helt efter hensigten, så det får de små nakkehår til at rejse sig som det ellers havde kunne. Lyden på sangene er god, hvad der gør at det ser dybt utroværdigt ud flere af gangene når Elvis synger dem, men på albummet er det så heldigvis som det skal være med fin lyd, og sådan foretrækker jeg det (hvis man nu skal vælge, da mange af Elvis’ senere film havde en forfærdelig dårlig lyd i de musikalske indslag når man hørte dem på albummet, hvad der næsten til at få dem til at virke ægte i filmen, da det lød som han sang dem på stedet).

Tak til Scope for at have oprettet et par Elvis film, så jeg snakke lidt om min barndoms store idol (og som jeg stadig elsker at høre over alt andet, og hvor jeg altid kan finde et nummer der lige passer til mit humør, det være sig trist, forelsket, brændt af og alt hvad hjertet ellers behøver af musik til sådanne stunder)
Blue Hawaii