Tom fornemmelse....

2.0
"Donnie Darko" bliver overalt diskuteret i hoved og hale, og nu specielt hvor Director´s cut snart udkommer, er debatten blusset op igen.
Jeg så denne film da den kom frem, og må da indrømme at den havde en mystisk påvirkning på mig. Den delte mig i to, og den dag idag er jeg stadig i tvivl om hvorvidt jeg bryder om den eller ej.
Men een ting er sikkert, enkelte herinde bryder deres hoveder alt for meget i deres analyse af filmen, og værre endnu, disse personer bilder sig selv ind at alle dem der ikk kan lide filmen bare ikke har forstået den. Men hør nu her, filmen´s charme er netop at den ikke er sammenhængende på nogen måde, der drilles med både logik og sammenhæng, og dette er efter min mening, ganske bevidst. Filmen er uden tvivl noget for sig selv, og handlingen er plantet så den netop ikke har nogen logik, dette resulterer i at man tvinges til at lede efter en struktur i timelinen, men når den ikke bevidst er der, kan man heller ikke påstå at man bare skal gennemse den.

Alt i alt er denne film et sjovt emne at diskuterer, for lige meget hvordan man vender og drejer den er logikken ikke at spore, og det er bare en ting man må accepterer som publikum.
Donnie Darko