If You're Looking For Trouble

4.0
Ung mand (Presley) med problemer i skolen og på hjemmefronten, prøver at klare sig som sanger.

Velment og solidt drama, med en rigtigt godt spillende Presley i hovedrollen som rodløs ung. Det er tydeligt at se på den unge Presley’s spil, at James Dean, hvem rollen oprindeligt skulle være tiltænkt, hvor den så skulle have omhandlet en bokser, er et af forbillederne sammen med Marlon Brando.

Der er en hel del sange, flere af dem fede og lede rocknumre, desværre med en lidt for jazz’et lyd, som man har valgt fordi filmen forgår i New Orleans. Men et nummer som “Trouble” er bare for ondt (på den fede måde).

Det er Elvis’ mest seriøse og bedst spillet film (men ikke hans bedste film ifølge mig, det er ”Flaming Star”), med gode biroller, en meningsfuld historie og en hæderlig instruktion af Curtiz, der har stået som instruktør på berømte film som ”Captain Blood”, ”The Adventures Of Robin Hood” (en af alle tiders bedste film) og ikke mindst ”Casablanca”.

Desværre blev filmen også Presley’s sidste inden han skulle ind som soldat i to år, og da han vendte tilbage, havde han ikke sammen rå kant mere, hverken i sin musik eller i sit spil.

Bygget på Harold Robbins’ bog “A Stone For Danny Fisher”.
King Creole