©Overset©

6.0
Denne lille geni streg fra De Palma er sammen med hans andre film "Døden sletter alle spor" (Blowout) og "Klædt på til mord" (Dressed to kill) efter min mening en af de bedste thrillere der er lavet. Samtidig indeholder filmen noget så sjældent som scener, som ved bare at tænke tilbage på dem, får det til at løbe mig koldt ned af ryggen.
Derudover viser De Palma igen i denne film, at han er mester i "lange" scener uden klip.

Det er en film som kræver at man holder øjnene klistret til skærmen, da man ellers misser dele af handlingen. Da jeg så den første gang, var det i selskab af 5 venner, hvilket gjorde at der blev snakket og plottet løb derfor ud i sandet.
Anden gang jeg så filmen indså jeg, at filmen faktisk ikke er så forvirrende, som jeg først havde troet og at den udover at være skræmmende havde nogle geniale indslag.

Jeg vil vove skindet og påstå, at folk som var til en film som "Primal fear" med Richard Gere og Edward Norton (hvis vi altså fjerner retssagen) og i det hele taget thrillere med et twist, vil nyde denne film.

John Lithgow i hovedrolle(r)n(e) gør det helt suverænt og dette er måske hans bedste præstation og han bliver godt assisteret af dejlige Lolita Davidovich og "Manolo" fra Scarface, nemlig Steven Bauer. Fans af den gamle (og nu kitch) serie "Beverly Hills 90210" vil også opleve et bekendt ansigt.

I min bog er den en overset perle, som fortjener en del ros med på vejen.

Jeg genså den for nylig med to af mine venner (efter meget overtalen), som også var med til at se den første gang og de måtte indrømme, at de ikke kunne tro, at det var den samme film vi havde overværet dengang der blev snakket under den.

Den får 6 stjerner i og med, at jeg ikke kunne forestille mig denne film være skruet sammen på en federe måde.

(Tak til Scope for at tage anmodningen op)
Det skjulte ansigt