the evilness

4.0
Hvis man har læst bogen er det en tyndt opblandet vodka breezer ved siden af.
Det kan i den grad mærkes at filmen er sat til at skulle sælges uden for sveriges grænser, og der ryger meget af integriteten.
Den formår kun at fremstille erik ponti som den rene helt, mens hans, i bogen, ambivalente natur er meget mere overbevisende.
Et strålende eksempel er at det at erik nægter at kæmpe første kamp i filmen, mens han i bogen tæsker og tæsker og tæsker løs på sine skolekammerater, på det grundlag at han ikke vil blive kaldt rotten. Og det at den smukke finlænder så i filmen mener at han er fornuftig fordi han ikke kæmper, strider dybt imod at hun i bogen mener han er stærk fordi han kæmper.

Det er små detaljer der ikke er i overenstemmelse med bogen,(hans far i bogen bliver forresten også ligepludselig hans stedfar i filmen) der gør filmen ringere. Og så kunne den også SAGTENS vare 3-4 timer, netop for at få noget mere af den handling man savner så meget med!

Ellers er det en fin lille film, skuespillet er top notch, og instruktionen ligeså, ganske på højde med det forjættede land, med et lille minus i det skuffende soundtrack.
Ondskab