En dejlig film.

5.0
Filmen er et drama, som det kunne foregå for os alle. Igennem livet mister vi alle noget, og vi kan ikke alle bære det lige godt. Alle vore handlinger er delvist baseret på fordomme og konventioner, og derfor er ethvert valg vores egen beslutning.

Beslutninger som de foretages af karaktererne i filmen behøver jo egentlig ikke nogen forklaring efter min mening. Ligegyldigt hvad vi vælger, må det stå for vores egen regning.

Filmen er et mesterværk baseret på det liv vi alle lever - i USA eller Danmark. En film, der hylder fremtiden for ethvert menneske.

Lad mig lige tilføje noget generelt om film. Enkelte af dem har en nærmest overnaturlig evne til at gribe os og nærmest suge vores opmærksomhed så meget til sig, at vi glemmer os selv og lever fuldt og helt med i handlingen. Vi bliver grebet. Og dette er jo meningen med mediet.

Med alle de forskellige meninger om film kan man let ødelægge noget for sig selv, hvis man læser, hvad andre mener. På en eller anden perfid måde bør man se film i mørke og helt alene. Så får man en uspoleret oplevelse.

Monster's Ball er et af de mesterværker, man bør se som den man er - et enkeltstående individ, som træffer sine egne beslutninger baseret på erfaringer - helt alene og sårbar.
Monster's Ball