Men De Var Skurke!

4.0
Ung soldat (Fox) er med sin deling på patrulje under Vietnamkrigen, og oplever hvordan hans sergent (Penn) og de andre mænd kidnapper en vietnamesisk pige og brutalt voldtager hende, men hvad kan han stille op imod denne vederstyggelighed.

Frastødende og uhyggelig, men også vedkommende og vigtigt tema om de brutale overgreb der sker mod civilbefolkninger under krige. Et tema man ikke ofte ser behandlet, i hvert fald ikke i en amerikansk film, hvor det er amerikanere selv der er skurkene, og hvor hæren fremstilles så ligeglad med hvad der er sket.

Desværre har filmen en del ting som ødelægger oplevelsen, af en ellers betydningsfuld historie, som er bygget på en sand begivenhed.

Skuespillet er ikke altid lige fint, særligt fra enkelte af de større biroller overspilles der i klichefyldte skrevent karakterer, og replikkerne er heller ikke altid lige gode, men ender i visse scener som rene krigsfloskler, uden den troværdighed der skal til for at løfte filmen op på et højere plan.

Men stadig en vigtig historie at få fortalt, også selv om den måske kan virke lidt ensidig i sin beskrivelse af hvem der er god og hvem der ikke er.
De kaldte os helte