Presley's Bedste

5.0
Halvblodsindianer (Presley) må vælge side, da der udbryder krig mellem de hvide og indianerne.

Velproduceret western der har en helt god konflikt som baggrund, til at skabe en medrivende og spændende historie, med en rimelig god Presley, der spiller alt hvad han har lært (synd han ikke fik flere roller af denne kaliber) i den centrale hovedrolle, som et menneske splittet mellem to kulturer, hvor ingen parter for alvor accepterer ham.

Filmen rammer godt denne problematik, uden at svælge i den, da der her i første og sidste ende er tale om en underholdningsfilm til det store publikum, og derfor ikke har dette tema som det essentielle.

Men kan man lide mængder af god action og spænding i en godt lavet western, er ”Flaming Star” et rigtigt god bud. Hele filmen er gennemgående flot lavet, med god fotografering, udmærket birolleskuespillere, og den er rigtig kvalificeret iscenesat af Siegel, der er god til at fortælle en stram historie, uden en proppe den med en masse ligegyldigheder.

Vi er for en gangs skyld også fri for en masse tåbelige sange, på nær et par stykker der heldigvis indgår i handlingen på en naturlig måde og passer til filmens tidsbillede.

Sandsynligvis Presleys bedste, i hvert fald for mig! Desværre blev filmen ikke så stor en succes som for eksempel ”Blue Hawaii”, selv om den tjente pænt og så blev Presley’s karriere sikkert og pinligt kørt ud på en kommercielt sidespor i masseproduceret og lette musikalske komedier, man kun kunne blive træt af.
Flammende stjerne