©Både og©

3.0
Advarsel: Indeholder et par spoilers

Jeg har ikke lagt skjul på, at jeg var mere end skeptisk overfor dette remake af George A. Romero´s horror klassiker fra 1978 (og den 2. i hans trilogi) og da jeg var inde og se den her til aften håbede jeg, at jeg skulle komme til at æde mine ord.

Efter det første kvarter af filmen var jeg da også positivt overrasket og filmen starter godt og anderledes i forhold til den originale.

Derefter måtte jeg desværre sande, at filmen langsomt ebber ud til bare at være "et remake" og at man i sidste ende sidder med følelsen af, at denne film var unødvendig.
Igen er en klassiker blevet finpudset og speedet op, så den passer til dagens standard, mens de få budskaber og samfundskritiske aspekter som var i ´78 versionen, er blevet sløjfet til fordel for ren underholdning.

Derudover er der f.eks. den typiske kliché med, hvor der er et egoistisk røvhul med (denne gang i form af en sikkerhedsvagt), som kun tænker på at redde sin egen røv, men som i løbet af filmen mirakuløst og uden forklaring pludselig skifter karakter og bliver en af de gode og i sidste ende bøder for at have startet skidt ud, ved heroisk at ofre sig for de andre.

Scenerne hvor de strandede udforsker centeret og i deres kedsomhed begynder at finde ting at slå tiden ihjel med, er her kogt sammen til 2.min med musik henover.
Derudover kommer igen idéen med at speede tingene op, så zombierne i denne udgave opfører sig som om, at de var med i en reklame for Nike. I modsætning til de gamle film, hvor de levende døde vandrede mekanisk og stille og roligt derudaf.
At fjerne dette varemærke fra zombierne er for mig det samme som at lave en ny Freddy Krueger film og så udskifte hans "finger knive" med en motorsav, men igen skal det jo åbenbart passe til vor tids standard.

Filmen er ok underholdning og der er da sikkert nok også brugt flere penge på denne film end den originale. Den første har dog stadig mere at byde på efter min mening.

Folk der har set ´78er versionen vil kunne nikke genkendende til nogle af ansigterne vi ser i de små roller i denne udgave. Bl.a. er den sorte fyr med (kan ikke huske hans navn) i et af klippene på tv og make-up artisten Tom Savini ("From dusk ´till dawn") gæsteoptræder også i et tv klip.

Alt i alt lider jeg under at have set originalen og derfor var det kun det første kvarter som gav mig noget nyt. Folk der ikke har set den gamle version vil højst sandsynligt få mere ud af denne film end jeg og til dem kan den da meget vel anbefales. Effekterne og make-up en skal da også lige have lidt ros med på vejen.

For mig var det jævn underholdning med et par gode indslag, men i sidste ende mindede den mig bare om en blanding af den originale "Dawn of the dead" og "28 dage senere".
Derfor kan jeg kun strække mig til 3 stjerner og de går til de nye indslag og filmens visuelle side.
Dawn of the Dead