De Sidste Hårde Mænd

5.0
En lille gruppe hårdføre mænd hyres af millionær (Bellamy), til at tage til Mexico og befri hans kone (Cardinale), som er taget som gidsel af mexicanske oprørere.

Underholdende actionfyldt sen-western om vestens sidste hårde mænd. Det vilde vesten er ved at være tæmmet, der er ikke længere plads til dem der ikke vil indordne sig og leve i et civiliseret land, og holde sig til og klare konflikterne med loven, og meget passende må vores helte da også tage til Mexico for at finde et sidste eventyr, og få brug for deres evner endnu engang.

De er mænd af en uddøende race, og det ses i filmens valg af ældre skuespillere i hovedrollerne. De er mænd der med tiden har mistet de idealer de kæmpede for som unge, og nu blot sælger sig selv til en opgave for pengenes skyld. De har dog alligevel valgt en mission de mener ligner en god sag, uden at det betyder det store, men selv her må de til slut sande at de er til grin og er blevet narret. De må derfor genfinde den tro på retfærdighed og idealisme de havde engang, og tage en standpunkt i en konflikt der oprindeligt ikke var deres.

Det er temaer som Sam Peckinpah et par år senere brugte i den mesterlige western ”The Wild Bunch”, og selv om ”The Professionals” ikke helt kan hamle op med den, så er det stadig en kvalitativ western, der både byder på solid spænding, fin action og har mere en blot ren underholdning på hjertet. Den handler om at tage et standpunkt og tro på de idealer man havde, inden man blev et overflødigt og uønsket element i sin tid.

På skuespillersiden er filmen godt castet med et hold af bundsolide stjerner, hvoraf flere af dem er ved at være oppe i årene.

Tak til Scope for at gide oprette sådanne film, som der sikkert ikke er mange andre end mig der bruger tid på at skrive om.
The Professionals