Absolut værd at se!

5.0
I en dyster kold fremtid er alle følelser og kunst forbudt. A la Fahrenheit 451/Minority Report er disse ting blevet fjernet fra samfundet for at opretholde ro og orden. Mennesket skal renses for følelser da de alt for ofte leder til negative tanker, jalousi og mord. Alle afslører alle, selv din familie indberetter dig.

Dette klassiske tema bliver man med det samme klar over i Equilibrium, og før man har nået at glæde sig over det kommer mere!.

Filmen omhandler en Cleric (Christian Bale - finder og destruerer følelses overtrædere), der pludselig finder sig selv fascineret af følelser efter hans makker viser sig at være følelses overtræder og henrettes af vores Cleric . Han holder op med at tage det obligatoriske stof som holder følelserne i skak, og finder ud af hvor undertrykkende et system han arbejder for.

Resten af plottet skal ikke afsøres, da det er en spændende og MEGET flot rejse.

Hvad kan afsløres er, at Equilibrium bruger Kung-Fu trenden i amerikanske film MEGA fedt. The Clerics har nemlig udviklet en Martial Art a la Kung fu der også omfatter brug af pistol. Og her ligger så grunden til at filmen er den mest oversete actionfilm længe. Det er simpelthent fantastisk at se på og det holder også rent plot mæssigt - The Clerics er de bedste af de bedste, og Christian Bale er dybt overbevisende i hovedrollen.

Bottom line: Nogle af de bedste kampscener i amerikansk film (giver matrix filmene kamp til stegen) med et klassisk og dybt plot. Kan man ønske sig mere?
Cubic