Jo, Den Var Værre ;o)

1.0
Smågangsteren Larry (Affleck) skal kidnappe en retarderet bror (Bartha) til en offentlig anklager, for at hjælpe sin boss. Men da bossen ikke stoler på at han kan klare opgaven alene, sender han den lesbiske Ricki (Lopez) med.

Instruktør Brest har lavet en par solide film som ”Beverly Hills Cop”, ”Midnight Run” og den berømmede (men overvurderede?) ”Scent Of A Woman”, men her er det altså gået helt galt for ham på alle måder.

Filmen har for længst fået skyld for at være en af de dårligste nogensinde, og til det plejer jeg at være noget skeptisk, da det er typisk man peger på de tunge ”drenge” til den slags. Imidlertid må jeg godt nok indrømme at den her altså lever op (eller ned) til det på næsten alle tænkelige måder.

Affleck har ligeledes ofte fået skyld for at være en hamrende dårlig skuespiller fra mange sider, men jeg har sjældent haft noget imod ham, men her viser han altså noget af det mest talentløse og ringe spil jeg mindes at have set på film. Kun Lopez kommer ned på siden af ham, og det endda i samme film. Den er grim siger jeg bare. I rollen som den retarderet unge mand, er Bartha ligeledes irriterende, ulidelig nuttet og lidt for bekvemt sød.

Dialogen til alle roller er endvidere forvansket og lyder som om den er skrevet af en åndeligt laverestående person, der ikke før har skrevet en ordveksel mellem mennesker, endsige hørt en, og selv om især Affleck’s rolle skal forstille at være en anelse ubegavet, så tror jeg at selv sådanne mennesker ville føle sig fornærmet over det de hører her.

Handlingen snegler sig uinspireret og nærmest formålsløst af sted, så er det lidt kærlighedskomedie, så lidt gangsterfilm, så lidt af begge dele, men altid uden at finde ind til kernen og uden på noget tidspunkt at komplettere nogen af delene. I de mest ”fængende” passager er den i bedste fald ufrivillig komisk, som da Lopez ligger og vrider sig på gulvet og laver gymnastik. Det kan man da kalde en scene der er sat ind for at vise hende frem og være æggende, men den virker altså totalt latterlig og æggende, hovedhovedet ikke.

Filmteknisk er den heller ikke noget særligt, den er ganske enkelt kedelig at se på, solid nok, men så er det pæneste jeg har at sige også sagt.

Tænk man har brugt 54 millioner dollars på sådan et flop, og så fået så lidt for pengene.
Tough Love