Den Dag Rocken Døde

4.0
Biografisk film om den kun 17 årige amerikanske Richie Valens’ (Phillips) af mexicansk afstamning, og hans vej mod berømmelse som Rockstjerne i slutningen af halvtresserne, og til hans møde med skæbnen sammen med blandt andet Buddy Holly og The Big Bobber, efter kun 8 måneder og tre hits på toppen i det der er blevet kaldt den dag Rocken døde (Elvis var begyndt at aftjene sin værnepligt, Little Richard ville ikke synge Rock mere og så videre).

Det er et alsidigt og følsomt portræt af en af populærmusikkens meget unge ofre, og Phillips giver et dybfølt billede af Valens i hovedrollen, i en af hans bedste præstationer den dag i dag.

Der lægges meget vægt på Valens' forhold til sin familie og i særdeleshed i forholdet til hans lettere usympatiske, men også bedrøvelige storebror, spillet godt af Morales.

Filmen er en sober og veldrejet biografi, fyldt med god musik og en fin sans for perioden, men uden at ramme de helt store højder. Gruppen Los Lobos har indspillet Valens’ gamle hits til lejligheden, og det fik de et stort hit med “La Bamba” ud af.
La Bamba