Populær At Hade

4.0
Rambo (Stallone) lever nu i et kloster i Thailand. Her opsøges han af sin tidligere overordnede og ven (Crenna), der på vegne af den amerikanske regering vil have ham med til Afghanistan, for hemmeligt at hjælpe afghanerne med at få bedre våben til at bekæmpe russerne, der har besat landet. Rambo siger nej, men da han senere hører at hans gamle ven er taget som krigsfange drager han af sted for at befri ham.

Livlig og indimellem også ganske spændende actionbrag, der byder på langt mere humor end de forrige film i serien. Det er tegneserie tju-bang, om end af den ret voldeligt slags. Det er overdrevet og utroværdigt og rummer ikke meget dybde, men det er god underholdning og godt lavet.

Filmen blev i sin tid lagt for had, og det har aldrig været god tone at kunne lide den, men da jeg aldrig har gidet ligge under for den slags, skal jeg gerne springe ud og sige, at sidste del af Rambo er altså bedre end sit rygte, hvis man ikke hører til dem der lader eventyret ødelægge af den kvalmende amerikanske propaganda der indrømmet er at finde, og hvis man heller ikke hører til dem der søger en dybere mening eller ikke mener at krigsfilm kan være underholdning, som det er blevet så politisk korrekt at mene.

Sjovt nok kan jeg huske at have læst, og må indrømme at det er sandt, at denne film i sin tid var noget nær den eneste, der gjorde opmærksom på den brutale krig russerne førte i Afghanistan på dette tidspunkt.
Rambo III