Billigt Grin

3.0
Mystiske korncirkler og et skræmmende videobånd, er noget af det den kønne Cindy (Faris) skal undersøge, i kraft af sit job som journalist.

Det er nok en god ide at være velbevandret i de sidste mange års større og mindre filmhits, hvis man skal have det optimale ud af tredje ombæring af denne spoof-serie, som her smider endnu flere parodier på diverse film ind, end de to tidligere film tilsammen, og det breder sig langt ud over gysergenren.

Handlingen er et værre rodsammen af alt og ingenting, den fungerer slet ikke, men det er heller ikke stort vigtigt, for filmen er blot en lang række mere eller mindre vellykkede jokes og platheder. Der smides stort set en joke i hovedet på en konstant, filmen er spækket med situationer der skal grines af og måske er der også for mange, man kunne i hvert godt ønske at de havde sorteret lidt i ideerne og gjort mere ud af de bedste, mens størstedelen kunne smides væk, for de er ganske simpelt ikke morsomme.

Zucker, der er mest kendt for de gamle spoof-film ”Airplane” og ”The Naked Gun” har denne gang overtaget instruktørstolen fra Keenen Ivory Wayans, og selv om filmen måske har mistet lidt af den friskhed som etteren besad (toeren var på alle måder et makværk), så er den til gengæld blevet lige det sjovere (eller var jeg måske bare mere i humor til dette denne gang?).

Måske skyldes det også valget af lidt ældre skuespillere, som Charlie Sheen og Leslie Nielsen som begge ikke er uvant med denne genre, at filmen har fået en stil der gør at den virker mere ”moden” (ikke ment som mere seriøs og voksen). Man har også gravet de to tidligere sexbomber Pamela Anderson og Jenny McCarthy frem til lejligheden, og selv om specielt Anderson aldrig har været min kop te og ingen af dem kan spille skuespil, så giver de alligevel en herlig parodi på dem selv.

Faris, der sammen med Hall er den eneste der har medvirket i alle tre film, er en køn pige. Jeg ved ikke rigtigt hvad jeg skal synes om hendes spil, men hun prøver da efter bedste evne i en rolle som sikkert slet ikke er så nem som man kunne tro. At spille komedie er en kunst der ofte har været undervurderet, men kræver mere end som så.

Men vil man have et billigt og hurtigt grin, over noget man ikke gider skænke en tanke bagefter, så er ”Scary Movie 3” helt okay.

Efterfølges af ”Scary Movie 4”.
Scary Movie 3