Skematisk Franchise

3.0
Den handlekraftige Lara Croft (Jolie) er denne gang på jagt efter Pandoras æske, men andre er også ude efter den og de er ikke venligt stemt.

Den hollandske kameramand Bont, der for snart ti år siden instruerede den fantastiske actionfilm ”Speed” og siden ikke rigtigt har haft den store succes med de film han har iscenesat, har nu fået ansvaret for at føre anden del af filmatiseringen af computerspillet Croft videre. Det har han desværre ikke haft meget større held med end forrige films instruktør Simon West. Hele konceptet virker stadig som en meget skematisk og forudsigelig karakterløs franchise, uden den store originalitet eller fantasi.

Teknisk er det professionelt og grundigt håndværk, med flere flot opsatte scenarier og et par gode actionscener, særligt den med monstrene fandt jeg helt underholdene. Men den mister også indimellem tempo og man kan føle at der ikke altid sker nok, mens der også er et par scener man gerne havde været foruden.

Den hvor Croft slår hajen, der i øvrigt er en meget kunstig CGI effekt at se på, på snuden for at bruge den til at transportere sig op af vandet, den virker direkte pinagtig (foruden at den kære Croft sikkert ville have fået en alvorlig omgang dykkersyge). Også scenen hvor Croft under en slåskamp, begynder at eksercere med et gevær ser grotesk ud på den ufede måde.

Men ellers fungerer actionscenerne for det meste upåklageligt og filmen er sine steder underholdende nok, selv om den ikke er nogen man husker for noget specielt, og det skyldes ikke kun at den ikke er nyskabende eller imponerende nok. Det skyldes i høj grad også at filmen og historien i den grad mangler hjerte og sjæl. Derfor egner den sig også bedst til en lad aften foran Tv, hvor man alligevel ikke gider tænke for meget, som biograffilm er den skuffende og burde have budt på mere til sine fans.

Jolie er til gengæld stadig tiltrækkende og fræk i hovedrollen, og så kan man ikke nægte (hvad Don også er inde på), hvad man end synes om hende, at hun har en personlighed der skinner igennem på et biograflærred. Så hun alene gør næsten filmen værd at se.

En treer var i støbeskeen, men blev droppet igen.
Tomb Raider 2: The Cradle of Life