Det Rykker Ikke Rigtigt

2.0
Tre teenager drenge og venner går i skole, spiller fodbold og går til fester sammen. Den ene forelsker sig (Krarup), mens venskabet begynder at knage og alvoren ved at begynde at blive voksen og tage ansvar melder sig.

Rais’ ungdomsdrama beskriver en generation af tavse unge, og efter min mening for tavse, selv om den rammer en del problematikker, forbundet med den alder lige på sømmet.

Filmen virker tillige glædesforladt og trøstesløs, sikkert tilsigtet, men stemningen er næsten for knugende. På billede- og lydsiden er den primitiv, holdt i en dokumentarisk, grumset og rå stil. De unge skuespillere er ikke altid lige overbevisende, selv om de fortjener ros for deres helhjertede forsøg.

Alt dette kunne jeg nu også leve med og tilgive, hvis bare handlingen var i orden. Men det der for alvor trækker ned på denne film, er for mig strukturen og den måde filmen flakker næsten formålsløst rundt på, som om man ikke har vist hvad man ville med historien.

Min bedømmelse er måske alligevel en anelse hård, set i forhold til de få andre dårlige danske film, hvor der er teenagere mennesker med, såsom ”Min Søsters Børn” serien, for den her forsøger i det mindste at fortælle noget og Rais har tydeligt forsøgt at ville lave en kvalitativ ungdomsfilm.
2 ryk og en aflevering