It's Is Not A Dog!

5.0
12 mænd befinder sig på en afsides liggende forskningsstation på Antarktis. Et uhyggeligt væsen fra rummet er iblandt dem og i stand til at tage form efter hvem som helst.

Yderst makaber og fængende sci-fic og splattergyser, der tillige også spiller på ens egen psyke med enkle virkemidler. Allerede fra første æstetiske og isende billede, slås en snigende stemning af uhygge fast og holder den hele vejen igennem, uden på noget tidspunkt at lade tilskueren få lov til at slappe rigtigt af, det er stort. Man føler isolationen, angsten og paranoiaen, og man mærker galskaben brede sig, mens uhyggen bliver mere og mere markant.

Det er måske Carpenters bedste film, og den kan også kun siges at være vellykket og virkningsfuld. Effekter af den dengang kun 22 årige Rob Bottin er i særklasse for deres tid, men lader sig bestemt også se i dag. Jeg bliver i hvert fald ofte mere imponeret over dette her, frem for alle disse CGI effekter man ofte ser i dag, der altså ikke er tilstede i billedet, og på samme måde nærværende som de her effekter er.

Jeg kan kun sige at det er en velproduceret klassegyser, med en ligefrem historie, der er velfortalt i al sin enkelhed. Legendariske Ennio Morricone har leveret musikken og den er ligeledes simpel, men særdeles virkningsfuld. Russell gør det desuden rigtigt godt i hovedrollen.

Det er et virkeligt godt remake af den Howard Hawks producerede gyser, “The Thing From Another World” fra 1951, som den på mange måder er tro overfor. Det gjorde mig intet, hvis Carpenter fik hanket op i Russell og de prøvede at lave endnu en, for gysere af den her klasse ser man ikke ofte i dag, i hvert fald ikke fra USA. Man kunne håbe de kunne genskabe lidt af den stemning denne film har, hvis det altså ikke desværre ville gå som med efterfølgeren til ”Escape From New York”, den var ikke god.

Tak til Scope for at have oprettet denne film så hurtigt, og til de andre brugere der har spurgt efter den. Jeg kom først ;o) Okay, bare en joke, men nu er der ingen undskyldninger for ikke at skrive om den (kom så Force, Christian og andre).
Det grusomme udefra