Bedre I Hong Hong

3.0
Arbejdsløs sømand (Damme) siger ja til at hjælpe kvinde (Butler), hvis far er forsvundet. Det fører dem på sporet af bande, der benytter mennesker som jagtbytte.

Hong Kong actionmester-instruktøren Woo’s første amerikanske film kan ikke kaldes andet end en stor skuffelse.

Jovist er der opulente actionscener, med højt tempo og flotte slow motions, og selve handlingen, hvor uoriginal den end virker og hvor ujævnt den end bliver fortalt, fejler vel ikke noget.

Men det psykologiske spil og den stille filosofi der trods alt var at finde i hans mange forrige film, på et eller andet plan, den er helt væk her. Alt er heller ikke altid lige logisk, og desværre er der heller ikke den store spænding, som ellers har været at finde i film som ”Bullet In The Head”, ”Hard Boiled” og andre.

Da filmen samtidig rummer et par scener som er direkte pinlige (som da Van Damme slår en slange bevidstløs), trækker det ned på helhedsindtrykket.

Van Damme selv spiller vel egentlig okay, i betragtning af hans tilbagestående talent for at udtrykke sig, men rollen er bare for rå og pissesej, det bliver lidt latterlig, og hans tyskerhår og stramme bukser for ham til at ligne en reklame fra firserne for Lewisbukser. Butler kan ikke spille skuespil, (nu kommer der noget ironi) til gengæld er hun frygteligt irriterende (og så hjælper det ikke hun ser godt ud, hvis hun da ellers gør det?).

Så filmen fænger kun på et minimalt plan og er kun svagt underholdende, og det udelukkende når der er action på drengen, det er der heldigvis det meste af tiden. Derfor får den lige den ene stjerne mere end den måske har 100% fortjent.
Hard Target