Wow!

5.0
Hold da op en diskussion, der er jo emner nok at gå igang med, så allow me to retort :o)

Michael Moore.
Manden har lavet 2 MEGET underholdende dokumentar film. Jeg nyder selv at se både Bowling For Columbine og Fahrenheit 9/11. Helt klart, at der vises nogle sande sider af USA som er MEGET ubehagelige for visse VIP personer "over there". Sider som er meget svære at bortforklare. Ja USA er et kapitalistisk og magtkorrumperet land. DERMED ikke sagt, at Michael Moore går objektivt journalistisk til værks. MM bruger ALLE midler for at få sit budskab igennem. Det vigtigste jeg har lært OVERHOVEDET i min tid i uddannelsessystemet (udover at læse og skrive), er at sætte spørgsmålstegn ved alle informationer og deres kilder. Michael Moore har en mission og han følger den til dørs, men Moore falder i sin egen fælde og som med alt amerikansk bliver det ensidigt og med stærke visuelle virkemidler, når han sit mål. De fleste vil spise af hans hånd, gi' ham ret uden at være kritiske. Min personlige mening om George Bush og hans lakajer er, målet helliger midlet. Hvis filmen kan være med til at få idioten væk fra roret, ja, så skidt. Men et journalistisk mesterværk er der IKKE tale om. Målet har desværre også helliget midlet for Cannes Juryen. Målet er at få fjernet George Bush fra roret og det kan en Guldpalme Pris være medvirkende til.

Guldpalmerne
DERFOR skulle Fahrenheit 9/11 IKKE have vundet Guldpalmerne. Især hvis man har bare LIDT kendskab til konkurrenterne i år. Nummer 2, Juryens Pris tilfaldt den Sydkoreanske "Oldboy". Denne film kommer mange til at stifte nærmere bekendtskab med her til efteråret. Den 29. august afslutter denne film Copenhagen Film Festival i Imperial og det er der en grund til. Denne film sparker røv på alle planer, om det så er skuespilpræstation, plot, manuskript eller musik, så Hollywood kun kan kigge måbende på. Den har alt, men vil ikke appellere til alle. Lad mig blot sige, at begrebet hævn når nye dimensioner. Flere amerikanske reviewsites har allerede denne film som topfilmen i år. DEN var den sande Guldpalme vinder.

Irak.
Hvis nogle ved deres fulde fem kan påstå, at Irakerne havde det bedre under Saddam, ja så værsgo, vi har meningsfrihed i dette land. Det havde man ikke under Saddam. Men jo, de højtstående Sunni muslimer i Baath partiet havde det helt sikkert bedre. Det 6 cifrede antal myrdede kurdere med kemiske våben har det ikke så godt, men de er jo heller ikke Irak'ere. Sjovt nok så jublede alle Irak'ere i Danmark da Saddam var fanget, men hvis man husker efter, var de for bange for at juble endsige udtrykke deres inderste følelser offentlig, førend dette var en kendsgerning i december.

Nej, man skal ikke misunder Irak'erne deres øjeblikkelige situation. Landet er kaos, USA har optrådt dårligt i landet og fattigdom kombineret med uvidenhed skaber grobund for at fundamentalistiske islamister (aka = hjernedøde) kan drage fordel af situationen. Ja for mig er Islam som prædikes ikke en døjt bedre end kristendommen under den spanske inkvisation, eller nazisme og kommunisme. Ikke sagt, at Islam ER sådan. Men Islam prædikes åbenbart mere og mere radikalt af diverse mullah'er verden over og man fortolker åbenbart som man nu har lyst. Utroskab og hor straffes hårdt iht. Koranen, men alligevel ser terrorister frem til den ultimative gang bang med 40 jomfruludere, når de har knaldet sig selv til kingdom come. Joo...Allah er stor! Men med religionsfrihed i baglommen kommer man langt i demokratiske lande, som naivt giver lang snor.

Nok for mig! Meget ville ha' været bedre, hvis hr. Clinton kunne ha' fået 4 år mere!
Fahrenheit 9/11