Guf For Din Indre Computernørd

3.0
Computerprogrammør (Bridges) “stråles” ind i computersystem, hvor han må tage kampen op mod det magtsyge program “Tron”.

Disneyfilmen “Tron”, der angiveligt var den første film i verden der benyttede sig af computerskabte billeder (og det er ikke en tegnefilm), er en af den slags film som er morsommere at se i dag, end den var dengang den kom frem.

Tilbage i 80’erne virkede det hele som en underlig åndsfortærende affære, der var alt for tung at se på, i forhold til sin spinkle, men dog fantasifulde historie. Det er ikke fordi filmen ligefrem er gået hen og er blevet bedre, men den er til gengæld gået hen og blevet kult og kitsch, uden at virke trashy endda, med sine primitive computergenerede effekter (som dengang tydeligt har været “state-of-the-art” og et kæmpe arbejde at lave), og den overrasker ved at være ret så underholdende at se på.

I dag burde den her klart være et must for computernørder over hele verden, med sine skægge actionscener, der indrømmet er en smule sløve, og sine mange tåbelige navne til filmens hovedpersoner og andet.

I øvrigt blev “Tron” “snydt” for en Oscar for bedste visuelle effekter, da man dengang mente at det var “fusk” at lave den slags på computer. Se, det finder jeg altså bare lidt morsomt at tænke på.

Jeg havde næsten lyst til at give den 4 stjerner, men filmen er det ikke værd mener jeg, den er bare en rigtig god griner.
Tron