©Gangstere og Jazz©

5.0
Coppola´s filmatisering af Harlem´s blomstrende natklubliv i 20-30érne er ikke så kedelig en affære, som jeg havde forventet. Ligenende film som "Bloodhounds of Broadway" med bla. Madonna har aldrig rigtig sagt mig noget, men der har jo heller ikke stået Coppola på instruktørstolen.

Filmen minder mig om en blanding af "Bird" og "Goodfellas" og den er flot skruet sammen og stilet i sine billeder.

Folk som udelukkende forventer en film med masser af musik i, skal være forberedt på, at der er nogle rimelig blodige scener indimellem, som der jo næsten altid er, når der er gangstere involveret.

Selvom jeg ikke er helt vild med Richard Gere, så gør han en ganske god figur og Nicolas Cage minder om en vild hund, som burde aflives. (Positivt ment). En rolle som bringer minder frem om De Niro som Johnny Boy i "Mean streets".
Måske fordi de begge har benyttet sig af "Method acting" til disse roller.

Det er ikke den eneste gang, at Cage har optrådt i sin onkel Coppola´s film. Han medvirkede også i "Motorcykeldrengen (Rumble fish)", som er baseret på en roman af Susan E. Hinton, som også skrev "Outsiders". Begge bøger er filmatiseret af Coppola, men desværre ikke at finde her på Scope.

Cage skulle med sin "Method acting" have været rimelig vild på settet, men det slår nok ikke hans rolle i "Hvem har taget mine tænder? (Vampire´s kiss)" hvor han æder en levende karkelak for at det skulle se realistisk ud. Kan stadig huske den knasende lyd. Den film håber jeg også dukker op her på Scope på et tidspunkt, da det helt klart er Cage´s bedste præstation efter min mening.

Tilbage til Cotton Club:
Larry Fishburne ses i en af de mindre roller i denne lidt oversete film, hvis rolleliste også inkluderer navne som Diane Lane, Gregory Hines (som døde sidste år), Bob Hoskins, Fred Gwynne (især kendt for "Ondskabens kirkegård") og Tom Waits.
Cotton Club