©Er de zombier?©

5.0
Carpenter´s overraskende hit fra 1976 er samtidig en af de bedste film han har instrueret.
Det er tydeligt at fornemme, at filmen er fra 70érne, men den holder stadig i dag for mit vedkommende.

Efter skudduel med politiet beslutter en bande sig for, at udrydde så mange betjente som muligt i byen og laver en blod-ed på det, før de går på en såkaldt "rampage".

Det går ikke kun ud over politiet og en lille pige, som bare ville købe en is ved en isbil bliver også nakket. En scene som chokerede/overraskede mig lidt, da det som regel er tabu at se en lille pige blive skudt på film og da filmen er fra 1976, så kan man kun gætte sig til hvordan folk har reageret.

Faderen til pigen flygter til en nærliggende politistation som skal nedlægges. Her vil stationens "personale" samt fanger fra en fangetransport forsøge at klare sig igennem natten og holde banden ude. Hvilket kan være svært, når man har en zombie lignende bande udenfor, som beskyder en og prøver at finde et smuthul ind.

Det der gør denne thriller vellykket, er at Carpenter har sørget for at man ikke hører bandemedlemmer snakke sammen og måden de bare bliver ved med at komme, får derfor en til at tænke på zombie film og får en til at spekulere på, om "Dawn of the dead" ikke har hentet lidt inspiration herfra.

Filmen blev noget af et surprise hit i sin tid, men samtidig blev Carpenter hængt lidt ud for nogle af de barske scener.

Filmen er stadig en klassiker i min bog og den fortjener alle 5 stjerner, som jeg giver den.

Igen har Carpenter selv stået for musikken og det er et af hans mest iørefaldende temaer.
Tim Simenon fra "Bomb the bass" som omkring 87-88 producerede house og acid må have tænkt det samme, da han brugte melodien til sit nummer "Hip-Hop on precinct 13".
Sidste nat på station 13