©Dommedag snart©

5.0
"Prince of darkness" eller "I en kælder sort som kul" som den kom til at hedde på dansk blev ikke nogen større succes for Carpenter, som her fandt tilbage til horror-genren.

Det kan jeg nu ikke rigtig forstå, for af en gyser/horror film så leverer den varen- og mere til.

Filmen har en ubehagelig dommedags-agtig stemning og man sidder og forventer det værste hele tiden.

Filmen arbejder sig sikkert op og de første par gys optræder da heller ikke rigtigt før 45 min. inde i filmen. Derfor er den nok heller ikke noget for et yngere publikum, som forlanger "action" fra starten og er ligeglad med historien.

Effekterne er gode og historien ligeledes.
Igen optræder flere kendte ansigter fra Carpenter´s andre film, som f.eks. Pleasence fra "Halloween" og Victor Wong pg Dennis Dun fra "Big trouble in little China". Derudover gæsteoptræder Alice Cooper i en af de mindre roller.

Filmen er efter min mening en af de mest ubehagelige gyser/horror film fra Carpenter´s side (og også genrelt fra genren), hvis man lige ser bort fra "Halloween", "Tågen" og "The Thing", som helt klart er hans tre bedste.

Hvis det ikke var pga. de tre føromtalte havde jeg nok givet den 6 stjerner, men det har jeg givet de andre tre og derfor "nøjes" jeg med at give denne 5, for i sin tid at have skræmt røven ud af bukserne på mig, da jeg som 14 årig så den i biffen.
I en kælder sort som kul