Livet I Skyggen

3.0
Mønsterfangen Leone (Stallone) skal afsone de sidste 6 måneder af dom i et åbent fængsel, men bliver overflyttet til det berygtede Gateway. Her prøver fanger og personale at gøre livet besværligt for ham. Fængselsinspektøren (Sutherland) har særlig interesse i at få ham ned med nakken.

Stallone ses her i en for ham typisk rolle i et gennemsnitlig drama/thriller om livet i et af de meget hårde fængsler i USA. Stallone selv gør det han kan, han er set bedre, men også værre.

Der er en smule for meget heltepatos til at det hele virker bare en smule realistisk, men det er også en spændingsfilm. Ellers er der enkelte helt gode spændingsmomenter i en film og de ved hvilken knapper de skal trykke på, for at ramme os.

Udover det er der ikke noget særligt at fremhæve. Det er filmhåndværk af det acceptable, ikke mere, men kan man lide en hårdkogt fængselsfilm, så er den ikke en man skal undgå.

Sutherland er god nok i rollen som den lede fængselsinspektør, selv om rollen er klichefyldt og set mange gange før og Sutherland selv er set lidt for ofte i sådanne roller, hvor han er the bad guy.
Bag lås og slå