80'er Actionkomedie

4.0
Farlig fange (Quinn) er flygter fra fængsel. To politifolk (Dreyfuss, Estevez) sættes til at overvåge hans gamle kæreste, for at se om han dukker op der.

”Stakeout” er en fint underholdende og også en karakteristisk 80’er film, solidt instrueret af John Badham, i en film ikke utypisk for ham. Handlingen byder ikke på mange overraskelser eller nye ideer (heller ikke dengang), men den fungerer godt i sig selv.

Dreyfuss og Estevez er sjove sammen og har en række morsomme replikker og situationer, Stowe ser tilpas sød ud som pigen Dreyfuss falder for, Quinn gør en god figur som skurk, mens spændingen og actionscenerne er hæderlige.

Filmen minder om en blanding af den klichefyldte kærlighedskomedie og den sædvanlige makkerpar actionfilm, uden at være det mindste original. Men den er alligevel god fordi den fungerer så fint indenfor sine egne rammer. Historien starter sjovt, men slutter i blodig alvor, uden at stemningsskiftet virker malplaceret, da filmen bygger fint op til det. Det mest originale ved historien, og det er ikke engang særligt originalt, er at man her ikke har Dreyfuss som den gamle garvede og Estevez som det unge brushoved. Her er det den unge der lever det mere borgerlige liv.

Det er nu også herligt at se en type som Dreyfuss som actionstjerne, det er ikke hver dag man ser det, slet ikke med tanke på at man dengang var midt i en Stallone/ Schwarzenegger æra. Estevez var i øvrigt dengang en af de skuespillere jeg værdsatte højt.

Efterfølges af ”Another Stakeout”.
Øjne i natten