©X-Ray©

6.0
Overskriften passede meget godt til hans karriere, syntes jeg.

SlapHappy:
Det er sjovt nok også en af de første film (udover Goodfellas) selvfølgelig som popper op i mit hoved, når jeg tænker på Ray Liotta. Det er med m til sidst men staves Absolom. Den er også udgivet under alternativ titel "No escape". Så den for nylig og selv om den ikke var lige så god som jeg huskede den, så holder den stadig og er mere underholdende end f.eks. "Fangeborgen (Fortress)" med Christopher Lambert.

Sjovt at filmen blev kritiseret i sin tid for ikke at have nogle kvinder i den. Hvad forventede man af en film som foregår på en ø fyldt med mandelige "livstidsfanger"?

Synes også at Ray er ok som psykopat i thrilleren "Vildt begær (Unlawful entry)" med Kurt Russell og Madeleine Stowe.

Nu går der desværre lang tid imellem, at man ser ham i noget godt. ("Copland", "Narc", "Blow", "Identity" er de eneste som er værd at nævne)

Mht. "Goodfellas", så er den jo stadig en klassiker. Ray ses i sin bedste rolle, De Niro gør god figur i en mere afdæmpet rolle og Pesci er psykopat (igen).

Det er samtidig en af de gangsterfilm som er mest seværdige. Forstået på den måde, at det er en film som man altid kan sætte på og se en gang til. Andre af klassikerne indenfor genren, som f.eks. "Godfather trilogien" kræver mere, at man lige har en søndag og lidt tålmodighed til overs.

Super film og sammen med "Taxi driver", "Raging Bull" og "Mean streets" helt klart et af højdepunkterne i Scorsese´s karriere.
Goodfellas