for meget af det gode

4.0
Min kritik skal ses i lyset af, at jeg ikke er særlig marvel-kyndig. Alligevel følte jeg mig underholdt på bedste vis af etteren, hvor personerne uanstrengt fik lov til at krybe ind under huden på en. Der er skrevet meget om etteren, og mange er enige om, at det netop var menneskeliggørelsen af en superhelt, omgivelsernes ualmindelige almindelighed samt den fine kemi mellem Spider og MJ, der fik filmen til at leve og ånde.

Så mine forventninger var store, da jeg skulle se toeren. Jeg vil heller ikke sige, at jeg blev skuffet, for der var rigeligt med kvaliteter til at give 4-5 sterner. Humoren var endnu bedre end etteren, action-sekvenserne var mere underholdende - og (spoilers) Spidermans personlige krise/identiteshistorie var også vedkommende.

Til gengæld vil jeg give de to på tredive ret i meget af kritikken af den fortsatte kærlighedshistorie mellem MJ og Spider. Hvor historien i etteren skred frem på en medrivende og logisk måde, så virker kærlighedshistorien i toeren til at være en lang dans på stedet - og desværre ovenikøbet skæmmet af lidt klodsede dialoger. Antihelt-temaet fra etteren blev virkelig også kørt ud i det ekstreme i toeren, og overskred efter min mening grænsen for det rimelige.

I det hele taget virkede det som om Spiderman 2 havde lært af etteren ved at overfokusere for meget på de aspekter, der havde virket allerbedst ved etteren.

Kærlighedshistorien og antihelte-temaet blev i hvert fald malket for mere end de kunne bære.

I stedet burde filmen have fokuseret mere på identitetskrisen - der var gods i den historie til mere.

Alt andet lige er det stadig glimrende underholdning. Forrygende humor, ind imellem stor poesi og drama og spænding...
Så takker for filmoplevelsen.
Spider-Man 2