William H. Bonney

3.0
En flok rodløse unges protektor (Stamp) dræbes af magtfuld kvægfarmer (Palance), der vil have hans jord, og så starter de unge mænd, anført af Billy The Kid (Estevez) en kamp for retfærdighed.

Der er lavet mange westerns baseret på legenderne og historier om Billy The Kid alias William H. Bonney. Denne her forholder sig meget løst til de ting man mener er rigtige omkring denne unge morder, men den prøver heller ikke at forgive andet, så det er okay, og man har alligevel et par af de kendte historier med i handlingen.

Den er sigtet på et mere ungdommeligt publikum, hvad titlen også kraftigt antyder, og der er ikke meget storstilet eller klassisk amerikansk western over den. Ikke desto mindre er den vældigt underholdende, med flere gode actionscener, en solid scenografi, flotte landskaber, en fint fortalt historie og vigtigt af alt, et godt cast. Særligt Estevez rammer sømmet lige på hovedet i hovedrollen. Han gør det godt, som en uligevægtig og utilregnelig ung mand, der har mord i blodet.

Filmen koncentrerer sig om Billy The Kid, mens vi ikke ser meget til Pat Garrett (Wayne), som ellers er en vigtig del af denne myte. Men han dukker så rigtigt op i toeren.

Meget tæt på de fire stjerner.

Efterfølges af “Young Guns 2”.
Young Guns