Tilbage til fortiden!

4.0
Evan (Ashton) kan rejse tilbage i tiden for at ændre sin fortid. En fortid han bestemt ikke er glad for. Men for at ændre sin fortid, medfører det katastrofale ødelæggelser i nutiden.

Særdeles effektiv og spændende thriller, som er så fordrejet, at den bliver god. Logikken skal man ikke tænke over, for så ødelægger du din oplevelse med denne film. Filmens formål er at give publikum stof til eftertanke, og jeg må indrømme, at jeg ikke kan få filmen ud af hovedet.

Jeg ved ikke om plottet er så intelligent som nogen vil mene, men plottet er så fordrejet og langt ude, at man må opgive at samle puslespillet, hvis der overhovedet er et puslespil at samle. Ja, det lyder måske mærkeligt, men det er også en mærkelig film, så det går vel lige op.

Filmens svaghed er, at instruktøren blander både fantasi og realisme ind i det her. En virkelig og uvirkelig verden. Derfor finder man aldrig ud af, hvor filmen vil hen og hvad den egentlig vil fortælle os. Selvfølgelig kan man fortolke sig frem til et eller andet, hvis man gider.

Jeg blev overrasket over, hvor uhyggelig filmen egentlig var i nogle perioder. Jeg sad med en fornemmelse af, at jeg så en gyser. Her må jeg indrømme, at denne blanding mellem gys og thriller virkede. Filmen er faktisk også ret blodig og direkte rystende i flere scener. Ellers er filmen uhyggelig flot lavet, masse af små tekniske detaljer/tricks uden at det tager overhånd.

Trods min kritik, så må man også indrømme, at historien er en smule tankevækkende, selvom den til tider er usammenhængende og rodet. Den giver i hvert fald stof til eftertanke om ikke andet, tro mig. Filmens andet formål er at skabe en debat om filmens tema, det er en film man vil diskutere med vennerne, kæresten osv.

Sluttelig vil jeg sige, at man ikke skal forvente alt for meget originalitet. Den er hverken genial eller nyskabende, filmen graver måske en anelse dybere end andre, men uden at finde frem til guld. Igen vil jeg pointere, at filmen HAR sine forklaringsproblemer, men som sagt før, så skal man ikke tænke meget over logikken.

Ashton er (overraskende) rigtig rigtig god i rollen, langt bedre end man havde forventet. Skuespillet er generelt overraskende godt, hvor man faktisk kommer godt omkring flere personer. Personskildringerne kunne faktisk ikke være bedre, selvom man godt ved, hvem man skal holde med. Stort set alle medvirkende er interessante, og det er en af filmens største styrker.
The Butterfly Effect